Gránit padlók csiszolása és polírozása Klindex rendszerrel
Miért a gránit padló felcsiszolása igényli a legtöbb odafigyelést?

A korábbiakban már kitárgyaltuk a márvány- és mészkőpadlók csiszolásának és polírozásának folyamatait. A mostani cikkünkben bemutatjuk a GRÁNIT padlók csiszolását és polírozását Klindex rendszerrel. Valamint kiderül, hogy rengeteg cég miért nem vállal gránitcsiszolást, illetve miért a legdrágább a gránit padlók felújítása és csiszolása.

ELŐTTE
Gránit padló felcsiszolása

UTÁNA
Gránitpadló felcsiszolása
Első fázis a durva csiszolás:

Ugyanúgy, mint a márvány padlók esetében itt is az első és legfontosabb lépés a durva csiszolás, ennél a fázisnál szüntetjük meg a padlóban lévő szintkülönbségeket, „fogakat”. Viszont mivel a gránit padlók sokkal keményebbek, mint a márvány, itt nagyon fontos a megfelelő gyémántszerszám használata (pl.: Klindex GS1). Többek között rengeteg cég azért nem vállal gránitcsiszolást, mivel nem rendelkeznek a megfelelő szerszámmal vagy géppel.

Első fázis a durva csiszolás
Második fázis a durva csiszolás okozta karcok eltávolítása:

Itt is rendkívül fontos a megfelelő szerszámhasználat, mivel a gránitpadlók kemény padlók, ezért ha rossz szerszámot használunk, illetve kihagyunk egy lépést, akkor szinte biztos, hogy karcos marad a padló. Ezt egy csiszoló, aki nem rendelkezik megfelelő tapasztalattal csak a polírozási fázisok végén fogja észrevenni. Ez a folyamat két lépésből áll, azaz két különböző finomságú gyémántszerszámot jelent (pl.: GS 2 és GS 3).

Durva csiszolás utáni szintetikus gyémántok használata:

Szerencsére a Klindex rendszerben megtalálhatóak a PAVELUX szintetikus abrazív csiszolószerszámok, amelyeket a gyémántszerszámok után használunk. Ezeknek a szerszámoknak azért van fontos szerepük, mert miközben eltávolítják az előző fémszerszámok karcait, el is tömítik a gránitban található apró lyukakat. Ezek a végén fénytörést okoznának, amelytől a padló úgy nézne ki, mintha koszos lenne, még ha tükörfényes is.

Ez folyamat három lépésből áll azaz három különböző finomságú PAVELUX-ot jelent (pl.: PAVELUX G 3,4,5).

Durva csiszolás utáni szintetikus gyémántok használata

Megkezdődik a műgyantakötésű gyémántszerszámos polírozás:

Ezeknél a fázisoknál a padló visszanyeri az eredeti színét. Itt különösen fontos a megfelelő gép, amely kellően magas fordulatra képes, hogy a tökéletes mechanikai fényt érjük el. Ez a folyamat 5-6 lépésből áll, azaz 5-6 különböző finomságú gyémántszerszámot jelent (pl.: GK 6,7,8,9).

Fényezőporos polírozás:

Szemben a márványcsiszolásnál a fényezőporozás nem a befejező fázisa a gránitcsiszolásnak. Továbbá nem mindenfajta géppel lehet ezt elvégezni, tehát ehhez a fajta munkavégzéshez is szükséges a megfelelő géppark! A Klindex által szabadalmaztatott THERMIC DISC-kel egyedülálló módon képesek vagyunk a gránit padlókon tökéletes tükörfényt elérni. Köszönhetően a hőhatásnak, amelyet létrehoz, a fényezőport szinte „beleégeti” a felületbe, valamint fel is fényezi azt.

Fényezőporos polírozás
Fényezőpor utáni gránit kristalizálás:

A mai modern technológiának köszönhetően, már lehetőség van a gránit felületek kristalizálására (pl.: Klindex Kristal Blu). Tehát a fényezőpor után a felületet tovább kristalizáljuk és polírozzuk, hogy megfelelő színmélységet és fényességet érjünk el.

Fényezőpor utáni gránit kristalizálás
És a végeredmény:

A fenti leírásból látszik, hogy gránit padlók csiszolása rendkívül sok lépésből áll (11-12 lépés), és megfelelő géppark és szerszám nélkül kivitelezhetetlen. Tehát ha Önnek gránit padlója van mindenképpen győződjön meg, hogy a vállalkozó rendelkezik-e gránit padlócsiszolási referenciával és a megfelelő gépparkkal!

Gránitcsiszolás professzionális gépparkkal

Gránitcsiszolás professzionális gépparkkal
Tartson velünk a következő cikkünkben is, ahol a természetes kövek felújító csiszolásával, illetve a különböző polírozásokkal foglalkozunk majd.

Hozzászólás írása


Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat
  • Név:
  • E-mail:
  • Tárgy:
  • Üzenet:
  •   
Feliratkozás hírlevélre

Látogasson el partnereink oldalára!

Partnereink
Klindex Padlócsiszolás
Supershine Szuperbeton
harzo.hu Márvány blog