GYIK

Hogyan válasszon kivitelezőt?

Többféle padlócsiszolási megoldás létezik a piacon melyek szinte azonos eredményeket ígérnek. Igyekezzünk nem megrekedni egy korábban hallott vagy olvasott márkanév, vagy technológia mellett. Nem az eljárás neve fontos, hanem a végeredmény. Tájékozódjunk, kérjünk referenciákat, érdeklődjünk adott vállalkozás után. Igyekezzünk kizárólagos képviselőket, forgalmazókat, esetlegesen adott technológia, eljárás hazai központjait felkeresni. Miért? Egyszerűen azért, mert ezek a csiszoló, kivitelező cégek képezték ki a többi vállalkozót. Próbáljuk meghozni a hosszú távon jó döntést!

Mik azok az „apró” részletek, amiket figyelembe kell vennünk, amikor csiszolt, polírozott betonra kérünk árajánlatot a vállalkozótól? Az impregnálás, felületkeményítés, vízzárás fontossága:

Sajnos a mai világban, sok esetben az ár dönt a megrendelőknél. Ezzel nincs is semmi baj mindaddig, amíg a vállalkozók nem úgy próbálnak munkát szerezni, hogy bizonyos dolgokat kihagynak, „megspórolnak” az árajánlatból, amik alap esetben hozzá tartoznak a betoncsiszoláshoz. Ilyen a felületkeményítés, impregnálás, vízzáró réteg felhordása.
Ha nem szeretné, hogy akár egy év után az addig szép, csiszoltbeton padlója jelentős minőségi és esztétikai romláson menjen keresztül, mindenképpen kérjen részletes árajánlatot, hogy pontosan mit is takar a vállalkozó által kiajánlott betoncsiszolási szolgáltatás.

Mire figyeljünk, mit tartalmaz a drágább vállalási ár?

Hogyan éri el adott ajánlattevő a padló fényességét? Tényleges betoncsiszolással, vagy csak egyszerűbb, kevésbé tartós bevonó anyagok alkalmazásával?

Pontosan milyen kivitelt ígér a kivitelező cég adott árért? Matt, selyemfényes, vagy tükörfényes felületet?

Tartalmazza az árajánlat a falszélek csiszolását, vagy extra szolgáltatásként szerepel?

Szerepel e a vállalt szolgáltatások közt speciális, betonkeményítő anyag alkalmazása vagy sem?

Történik-e ipari impregnálás a csiszolások végeztével, és ha igen egy vagy több lépésben?

Jelzi e adott kivitelező speciális, betonfelületekhez ajánlott betontömítő alkalmazást, mely a garantálja a mikroporozitás megszűnését?

Írjon nekünk üzenetet!

Kapcsolat
  • Név:
  • E-mail:
  • Tárgy:
  • Üzenet:
  •   
Feliratkozás hírlevélre

Látogasson el partnereink oldalára!

Partnereink
Klindex Padlócsiszolás
Supershine Szuperbeton
harzo.hu Márvány blog